Kiropraktor

Vår Kiropraktor arbetar för att hjälpa människor som lider av smärta och funktionsstörning i kroppens rörelseapparat, d.v.s. kroppens leder och muskler. Dessa problem kan utgöras av t.ex. huvudvärk, nack-/ryggsmärta, stelhet, tennisarmbåge, höft/knäsmärtor mm.
Den kiropraktiska undersökningen och behandlingen fokuserar på att finna de funktioner i rörelseapparaten som är nedsatta och återställa dem för att på så sätt optimera kroppens egen läkningsförmåga. Den nedsatta funktionen kan bl.a. bestå i nedsatt ledrörlighet, nedsatt muskelflexibilitet, felaktigt rörelsemönster, nedsatt muskelstyrka etc.
Ledjustering samt ledmobilisering används för att återställa rörligheten i den specifika leden. Stretching, triggerpunktsbehandling och massage syftar till att öka cirkulationen i mjukvävnaden och återställa muskelflexibiliteten. Dessutom används både laser samt ultraljud för att påskynda kroppens läkningsprocess.
Behandlingen kompletteras med lämpliga träningsövningar och råd för att påskynda tillfrisknandet och förebygga framtida besvär.

Vi utför även den nya metoden av Posural Analys - Kropphållningsanalys. Här tittar vi helt enkelt över hur ens kroppshållning ser ut samt hur man kan förbättra eventuella obalanser. Man kan även, utifrån vilka arbetsbelastningar man dageligen utsätt för, arbeta fram förebyggande åtgärder.
.

Resurser: